astuces pratiques


Châteaux en Corrèze

La Maison Forte


Les châteaux et manoirs de Dordogne Périgord

Les Plus Beaux Villages De France


Les grands sites du Périgord 

Collonges-la-Rouge

1:12 uur 50,7 km Vanuit: Le Mayne, Chabrignac (F, 19350)
Naar: Collonges-la-Rouge (F, 19500)

Het middeleeuws dorp Collonges-la-Rouge, voormalig bolwerk van de graven van Turenne, ligt genesteld op een twintigtal kilometers ten zuiden van Brive-la-Gaillarde, in het hart van een vredig en groen landschap beplant met kastanje- en notenbomen; hier zal u betoverd worden door de schilderachtige charme en beroemde rode zandsteen.


La forge de savignac ledrier

0:25 uur 16,0 km Vanuit: Le Mayne, Chabrignac (F, 19350)
Naar: Savignac-Lédrier (F, 24270)

De smederij van Savignac-Lédrier, gebouwd rond 1521, ligt onderaan een groene vallei van de Auvézère, gedomineerd door een Renaissance kasteel dat herinnert aan de heerlijkheid van de eerste eigenaars. Het geheel, bekroond door de ruim gebogen waterval in de rivier, ontdekt vanaf de weg die naar het dorp Savignac leidt, biedt ongetwijfeld een van de meest expressieve en bevredigende uitzichten van de Périgord.
Deze smederij was een van de grote houtgestookte smederijen die onder het oude regime gietijzer produceerden met behulp van een hoogoven en een raffinaderij. De werking van de fabriek was gebaseerd op het gebruik van waterkracht en de inzet van boerenarbeid.

La Papeterie de Vaux

0:31 uur 18,9 km Vanuit: Chabrignac (F, 19350)
Naar: Payzac (F, 24270)

De papierfabriek van Vaux, in de gemeente Payzac, ligt aan de beek Belles Dames, een zijrivier van de linkeroever van de Auvézère, op de plaats van oude smederijen, bekend sinds het begin van de 17e eeuw. 

Tussen de waterval op de granieten rotsen, de onaantastbare gestalte van de schoorsteen, de herstelde beweging van de twee voorouderlijke waterraderen en een bewaard gebleven landschappelijke omgeving is de papiermolen van Vaux, een beschermd historisch monument, een plaats "met een ziel" die niet vergeten wordt. 


Arnac-Pompadour

0:20 uur 13,9 km Vanuit: Chabrignac (F, 19350)
Naar: Arnac-Pompadour (F, 192**)

Pompadour is geïdentificeerd als de stad van de paarden van de Corrèze en de regio Limousin. Bakermat van de Anglo-Arabische ras, Pompadour is verheugd over de National Stud en een renbaan galop races (plat, horden) zeer beroemd. Iedereen zal een belang in het ontdekken van Pompadour en de omliggende gastronomie (BOB Golden appels, vlees limousine...) vinden, erfgoed (Chateau de Pompadour, Saint-Blaise kapel en monumentale schilderij van André Brasilier, chartreuse Glandier - uniek in Limousin...), paardrijden, paardensport wedstrijden om internationale regionale, wandelingen, ontspanning, paisibilité plaatsen...en aanrader voor de paarden liefhebber

La Carte des Grands Sites | Les Grands Sites du Périgord (les-grands-sites-du-perigord.com) 

Ségur-le-Château

0:23 uur 17,4 km Vanuit: Ségur-le-Château (F, 19230)
Naar: Le Mayne, Chabrignac (F, 19350)

Gerold in een bocht van de Auvézère, midden in de Corrèze, is Ségur-le-Château de wieg van de eerste graven van Limoges, die op deze "veilige plek" kwamen om hun burcht te bouwen. Zijn rijke verleden is ook gemerkt door de aanwezigheid van een gerechtshof, die hier van de 15de tot 18de eeuw gevestigd was. Vele vooraanstaande families, rechters, ridders, meester-kunstenaars, die Ségur als woonplaats gekozen hadden, hebben hier hun sporen achtergelaten, voor het grote plezier van de kenners van onroerend erfgoed.